Морозенко Дмитро Володимирович

Морозенко Дмитро Володимирович

Морозенко Дмитро Володимирович – лікар ветеринарної медицини, магістр з біології, доктор ветеринарних наук, старший дослідник, професор кафедри ветеринарної медицини та фармації Національного фармацевтичного університету.

Морозенко Дмитро Володимирович   Морозенко Дмитро Володимирович     Морозенко Дмитро Володимирович     Морозенко Дмитро Володимирович Морозенко Дмитро Володимирович Морозенко Дмитро Володимирович

 

Закінчив Харківську державну зооветеринарну академію за спеціальністю «Ветеринарна медицина» у 2005 році з відзнакою. Працював лікарем ветеринарної медицини приватної ветеринарної клініки (2005-2012 рр. – на основному місці роботи, 2012-2018 рр. – за сумісництвом), науковим співробітником (2012-2015 рр.), старшим науковим співробітником (з 2018 р.) відділу лабораторної діагностики та імунології ДУ «Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М.І. Ситенка НАМН України» (2012-2018 – за основним місцем роботи, з 2018 року до теперішнього часу – за сумісництвом), з 2018-2020 рік – доцентом кафедри мікробіології, вірусології та імунології Національного фармацевтичного університету, з 1 вересня 2020 р. до 31  серпня 2022 р. – завідувач кафедри ветеринарної медицини та фармації Національного фармацевтичного університету, з 01 вересня 2022 р. – професор кафедри ветеринарної медицини та фармації Національного фармацевтичного університету.

У 2019 році закінчив Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» за спеціальністю «Філологія», кваліфікація – філолог, перекладач з англійської мови.

У 2021 році одержав вчене звання «Старший дослідник» зі спеціальності «Біологія».

У 2022 році закінчив Чорноморський національний університет імені Петра Могили за спеціальністю «Біологія», кваліфікація – магістр з біології, успішно захистивши магістерську роботу на тему «Оцінка рухової активності суглобів та біохімічні маркери метаболізму кісткової і хрящової тканини за гонартрозу» (науковий керівник – доктор біологічних наук, професор А.А. Чернозуб).

Навчально-методична робота. Проводить практичні та семінарські заняття з дисциплін «Біологія з основами генетики», «Основи молекулярної біології», «Вступ до фаху», «Біохімія тварин», «Нутриціологія тварин», «Ветеринарна імунологія», «Клінічна діагностика хвороб тварин».

Науково-дослідна робота: Кандидатську дисертацію захистив у 2008 р. на тему: «Хронічна ниркова недостатність домашніх котів (патогенез, діагностика та лікування», 16.00.01 – діагностика і терапія тварин; докторську дисертацію захистив у 2014 році на тему «Патогенетична роль порушень метаболізму сполучної тканини, інформативність його показників для діагностики та оцінки ефективності лікування собак та котів за внутрішніх хвороб», 16.00.01 – діагностика і терапія тварин.

Є автором та співавтором понад 160 наукових праць (115 статей, з них 13 у SCOPUS, 4 у WEB OF SCIENCE, 60 тези доповідей, 3 патенти на корисну модель).

Громадська діяльність. Є членом Європейської асоціації порівняльної гастроентерології (ESCG), членом USAVA. Член редакційної колегії Українського журналу медицини, біології та спорту (біологічні науки), заступник головного редактора наукового журналу «ScienceRise: Biological Science» (біологічні та ветеринарні науки), наукового журналу «Молодий вчений» (з ветеринарних наук), науковий консультант з гастроентерології собак та котів центру здоров’я тварин «Доктор VET» (м. Львів), лектор проекту Vet-Event для практикуючих лікарів ветеринарної медицини.

Print Friendly, PDF & Email